Закопчаха муле на телефонни измамници в Монтана

  • 03 февруари 2022 12:00

  • 752
  • 0
Закопчаха муле на телефонни измамници в Монтана
© Novini.bg

Муле на телефонни измамници е задържано при акция на полицията в Монтана, съобщиха от МВР.

В сряда 86-годишна жителка на село Вирове потърсила помощ в полицията. Жената обяснила, че предната вечер, към 20.45 ч. получила обаждане от скрит номер на стационарния си телефон. Непознат мъж, представяйки се за лекар от местната болница, й съобщил, че снаха й се нуждае от спешна ортопедична операция, за която трябва да се платят 19 000 лв. Объркана от ситуацията жертвата обяснила, че в дома си има само 1 500 лв.

Нов вид телефонни измами - мними банкери теглят пари от сметките през приложение

Половин час последвало ново позвъняване с указания да предаде парите пред вратата на къщата си на изпратения от мнимия доктор "санитар". Едва след като изпълнила указанията, тя се усъмнила, че е попаднала в измамна схема.

Веднага стартирали оперативно-издирвателните действия, в които, заедно с експерти от сектор „Измами“ в ГД „Национална полиция“ били ангажирани криминалисти от ОДМВР Монтана и Участък „Огоста“. В резултат на прецизното разследване „санитарят“, използван в ролята на куриер в измамната схема, бил установен. Задържаният – 31-годишен криминално проявен и осъждан мъж от село Д-р Йосифово, предал 900 лв. от взетите пари.

По случая е образувано досъдебно производство и действията по разследването продължават под наблюдението на Районна прокуратура – Монтана.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
752 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини