Само за денонощие видинските огнеборци са гасили шест пожара

  • 26 януари 2022 10:57

  • 282
  • 0
Само за денонощие видинските огнеборци са гасили шест пожара
© Bulphoto/архив

През изминалото денонощие видинските огнеборците са реагирали на шест пожара - два в жилищни комплекса във Видин и четири в селата - Винарово, Гъмзово, Старопатица и Косово, където са възникнали пожари в комини на къщи. При пожарите в селата няма нанесени материални щети.

Пожар е избухнал в междустълбищна стая, обособена като котелно помещение, в жилищен блок в к-с "Вида", съобщават от ОДМВР. Огънят е унищожил ел. котел, термопомпа, кабел и вещи, а причината за пожара е късо съединение. Благодарение на бързата намеса на екип на пожарната пожарът бил потушен.

Пожар са гасили огнеборците и в жилищен блок в к-с "Васил Левски". Огънят е обхванал няколко апартамента на три етажа. Пожарът е възникнал в силно напукан комин и последвало запалване на горими материали в апартаменти на втори, четвърти и пети етаж (вляво от стълбищната клетка на входа), уточняват от ОДМВР. Причината за пожара е строителна неизправност. Нанесени са материални щети на апартаментите и няма пострадали хора.

От началото на годината до днес видинските огнеборци са гасили 11 пожара с нанесени материални щети и са реагирали на 35 сигнала за пожари без материални загуби, каза за БТА комисар Стилиян Пешев, директор на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"- Видин. Той призова гражданите да бъдат внимателни и отговорни в студените зимни дни, да не оставят отоплителни уреди без надзор. В региона масово се използват локални отоплителни уреди и това създава възможност за усложняване на пожарната обстановка и възникване на пожари, каза още комисар Пешев.

Пожар избухна в жилищен блок в Търговище

Десислава Станева
282 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини