Сливенската полиция задържа млад мъж за грабеж на възрастна жена

  • 24 януари 2022 20:31

  • 943
  • 1
Сливенската полиция задържа млад мъж за грабеж на възрастна жена
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Сливенската полиция задържа извършител на грабеж, предотвратен от петима деветокласници. Това съобщиха за БТА от ОД на МВР. Той е направил самопризнания, посочиха от полицията в Сливен.

Задържаният е на 21 години от село Тополчане и арестуването му е било днес преди обяд. Задържането му се е забавило, защото е имало противоречиви свидетелски показания. Жертвата на грабежа не е подала сигнал в полицията, като това също е възпрепятствало издирването.

Грабежът е станал след 17:30 часа в следобеда на 20 януари. Потърпевшата Маша Генчева съобщи за престъплението в социалната мрежа.

Престъплението е извършено в близост до Драматичния театър и Митрополията в Сливен. Деветокласниците от природо-математическата гимназия са видели възрастната жена, която викала за помощ и бягащият с чантата й крадец. Втурнали след него и след кратко преследване, той хвърлил чантата. Две от децата го последвали, но той избягал, качвайки се в кола, която вероятно го е чакала. Другите трима се върнали при нея и ѝ върнали чантата.

Задържаният си е признал за извършеното деяние, каза говорителят на полицията Първолета Мандинска. По първоначални данни, той е обяснил, че извършил грабежа, защото имал нужда от пари, след като загубил голяма сума в игрална зала.

От полицията изразиха адмирации към доблестната постъпка на учениците, но отбелязват, че не е желателно да се тръгва по този начин към действия на преследване и задържане, защото не се знае каква е ответната реакция на човек, извършил престъпление.

След като жената днес е подала жалба, от полицията са започнали работа по досъдебно производство.

Криминалисти от Омуртаг установиха и задържаха извършител на грабеж за броени часове

Последвайте канала на

Константин Тодоров
943 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
БАНЯКНСКИ ИЗКОРМЕНИ УНУЦИ

2022.03.07 | 17:25

1
MAIAk im MANGALSKAKA GNUSNA MiRIZLIFAFAFA

Добави коментар

Водещи новини