Мъж от Банско твърди, че е пребит от служители на Жандармерията

  • 24 януари 2022 15:33

  • 1046
  • 6
Мъж от Банско твърди, че е пребит от служители на Жандармерията
© Кадър: Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Сигнал за полицейско насилие в Банско. Мъж твърди, че е пребит от екип на Жандармерия в неделя през нощта, без да предизвика гнева на служителите на реда. Случаят се проверява. 

Радослав Сарафов е известен ковач в Банско. В събота работата в ателието продължила до късно. След това той се почерпил с колегите си и си тръгнал. По пътя спрял, за да изчака останалите.

„Оставих колата си в цеха и тръгнах да се прибирам пеша. Изчаках още няколко мои колеги на два метра от колата на жандармерията. Отвори се задният прозорец и отвътре човекът попита: „Какъв си ти, бе?”. Аз отговорих и ми се каза още: „Разкарай се, изчезвай веднага!”. Казах им: „Добре, чакам колегите, за да тръгна". Те ми отвърнаха, че им преча да работят. Моята реакция беше: „Как ви преча, аз не съм върху патрулката, а съм на улицата”. Явно това нещо ги провокира по някакъв начин. Излезе човек от шофьорската врата и директно ме изрита в коляното. Паднах на земята и те започнаха да ме ритат още”, разказа мъжът пред Нова телевизия.

Пострадал протестиращ: Лещите ми бяха избити от очите с ритник на полицай

Боят спрял, когато колегите на Радослав стигнали до мястото и се намесили. „Какво ви е направил, баща на две деца, почти на 50 г., да се гаврите, да го тъпчете като говедо, дотам ли стигнахте? Големият бияч се беше скрил - стои на шофьорското място и си играе на телефона. Аз му казах да излезе и да се представи”, каза Георги Делиев.

„Ако ги нямаше, сигурно щяха да ме смелят. Аз бях на земята и ме мачкаха”, добави Сарафов.

От полицията обясниха, че случаят ще се разследва от Отдел „Вътрешна сигурност”. Кои точно са служителите на Жандармерията засега не се съобщава. Но се знае, че те не са от Банско, били са командировани от Благоевград.

Сарафов уточнява, че не търси сензация или реванш, но ще отстоява правата си. „Тези хора си бяха навили на пръста да бият някого, да си разнообразят вечерта”, допълни пострадалият.  

При първоначалния преглед тежки вътрешни наранявания по Радослав не са констатирани. Проблемите в коляното му обаче продължават и нов преглед днес ще трябва да покаже каква точно е травмата му. След това ще стане и ясно с лека или средна телесна повреда е пребитият мъж.  

Мая Йорданова
1046 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2022.01.24 | 19:24

6
Ааа - това новата полиция дето не бие, на Бойко Дамаджаната ли беше?

2022.01.24 | 15:43

1
Какъв гнусен селянин малко са го били

2022.01.24 | 19:01

5
Каква е тази дума работар , по добре мързеливец отколкото селянин

2022.01.24 | 17:44

4
Може да е селянин но работар, а ти си тъпанар заедно с тези на хранилката миризляци мързеливи.

2022.01.24 | 17:27

2
Те пък онези с вмирисаните кубинки дето дремят по патрулките са големи граждани.
Пешо Симчев

2022.01.24 | 17:40

3
А бе тоя от zz top ли е. Тоя се е напил и се е закачал с жандармерията. Че че са си мръсници и гадове е така, знам го от личен опит и познавам, но е така както представя той нещата не е. Няма така без абсолютно нищо да го бият.

Добави коментар

Водещи новини