Опасен рецидивист опита да удуши проститутка

  • 08 юни 2012 17:01

  • 1556
  • 1
Опасен рецидивист опита да удуши проститутка
©

Опасен рецидивист беше задържан за опит за убийство в Ботевград, съобщиха от ОДМВР София. Само преди пет месеца 32-годишният А.М. излязъл от затвора, където изтърпял ефективна присъда за убийство.

Тази сутрин около 3.10 часа гражданин позвънил в полицията и съобщил за младо момиче, което намерил в безпомощно състояние в центъра на града. Пострадалата била в безсъзнание, с раздърпани дрехи, скъсан колан, а обувките й били захвърлени на няколко метра от нея. Полицейските служители предприели незабавни оперативно-издирвателни действия за установяване на извършителя. Разпитани били евентуални свидетели на престъплението, които насочили разследващите по следите на извършителя- 32-годишния А.М. от с. Радотина, многократно регистриран в полицията за грабежи и притежание на наркотици, осъждан за убийство.

В хода на разследването станало ясно, че пострадалата 19-годишна млада жена, която е известна на полицията и регистрирана за проституция, била заедно със своя приятел в игрална зала в центъра на града. По същото време там залагал и нейният нападател. По едно време А.М. предложил на младата жена да се възползва от услугите й срещу 30 лева, след което двамата напуснали залата и отишли в необитаема постройка наблизо. След около 20 минути приятелят й започнал да я търси, чул да го вика по име с немощен глас и ориентирайки се по звука я открил в безпомощно състояние, с омотано около врата бельо. Мъжът бързо я отнесъл на ръце в спешния център, където при прегледа лекарите установили следи от душене.

Криминалистите тръгнали по следите на А.М., който първоначално опитал да се укрие в мотел в родното си село, но когато разбрал, че полицията е по петите му, прескочил оградата и бягайки през полето потърсил убежище в с. Рашково. След няколкочасово упорито преследване авторът на тежкото криминално престъпление бил задържан и вкаран зад решетките на полицейския арест за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство, уведомена е районната прокуратура. В момента текат процесуално- следствени действия, работата по разследването продължава.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1556 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.05.14 | 17:08

1
32-годишен и излежал присъда за убийство? Колко годишна е била тя? Или този е един от хората на Марин? Кой може да отговори на тези елементарни въпроси?

Добави коментар

Водещи новини