Вандали счупиха част от коледната украса на елхата пред Община Ловеч

  • 06 декември 2021 12:19

  • 718
  • 2
Вандали счупиха част от коледната украса на елхата пред Община Ловеч
© Община Ловеч

Малчугани с вандалски навици скъсаха и счупиха част от коледната украса на елхата пред сградата на Община Ловеч. Охраната е събрала вечерта на 5 декември, неделя, 13 бр. коледни топки с различна величина, които били пръснати по земята, съобщиха от пресцентъра на общината.

След като били засечени от общински охранител, две момчета на възраст около 12 години изоставили топките и избягали в посока реката. Не е ясно с каква цел те са свалили коледни топки от елхата. Част от тях са изпочупени и не могат да се ползват повече. Хулиганските действия са заснети от охранителни камери в района. 

Община Ловеч издирва вандали - обърнали кошчета и контейнери за отпадъци

Припомняме, че на 26 ноември 2020 г. на същото място неизвестни вандали нарязаха около пет метра от светещите гирлянди, разположени около пейките. 

Кметът Корнелия Маринова коментира днешния случай така: „Силно се надявах, че красотата и коледното настроение ще възпират подобни прояви на вандализъм, защото тази година положихме много усилия и средства да украсим още повече любимия град. За жалост виждаме обратното – намират се хора, които не желаят да живеят сред красота. Още по-жалко е, че, според първоначалните данни, това са деца. Надявам се, преди да извършим идентифициране на лицата, родителите им сами да предприемат необходимите педагогически мерки. Ние няма да престанем да разхубавяваме града, но е крайно време да дадем отпор на подобни безобразия. За пореден път се обръщам към всички жители – не бъдете безразлични към подобни прояви! Коледният сезон изисква от всички нас да бъдем добри и да си даряваме положителни чувства, а не да си разваляме настроението.“ 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
718 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Чичо Пешо

2021.12.06 | 16:43

2
Кажете си го направо: извършителите са гнусни мангусти.

2021.12.06 | 12:32

1
Намерете ги и ги сурвакайте, както си му е реда.

Добави коментар

Водещи новини