Спецпрокуратурата: Задържаните българи при акцията във Франкфурт са 12

  • 03 декември 2021 16:30

  • 4805
  • 1
Спецпрокуратурата: Задържаните българи при акцията във Франкфурт са 12
© Gettyimages (архив)

12 български граждани са задържани в Германия за разпространение на наркотици.

Това съобщи на брифинг говорителят на Специализираната прокуратура Христо Кръстев. Петима от тях са обвинени за участие и ръководство на организирана престъпна група. Той обясни, че не може да даде подробна информация по случая, тъй като колегата му от Франкфурт е забранил да се дават по-подробни данни. На територията на България не са иззети наркотични вещества, а данни какви са те – няма. 

Разбиха българска ОПГ за наркотици, действаща във Франкфурт

Били са извършени претърсвания и изземания в област Търговище, като веществените доказателства са събрани с цел да се докаже вината на задържаните българи. Независимо, че са български граждани, престъплението е извършено в Германия. Затова наказателното производство няма да се води от българските власти. „Никой не може да бъде осъден два пъти за едно и също престъпление“, уточни Христо Кръстев. 

Спипаха стотици килограми хероин в мраморни плочи

Спецпрокуратурата днес е постигнала споразумение с двама турски граждани, пренесли през наша територия хероин за близо 57 млн. лв, съобщи още Кръстев. Наложените наказания са 9 години затвор при първоначален строг режим и 100 000 лева глоба за първия, а за втория - 8 години затвор при първоначален строг режим и 50 000 лева глоба. Става въпрос за откритите наркотици в мраморни плочи

Филип Епитропов
4805 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.12.03 | 17:49

1
ковид вакси са раздавали, и те са незаконни

Добави коментар

Водещи новини