Задържаха глухоням трафикант на мигранти

  • 03 декември 2021 15:06

  • 661
  • 0
Задържаха глухоням трафикант на мигранти
© Pixabay

По искане на Районна прокуратура-Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо чужд гражданин със слухови и говорни увреждания, обвинен в противозаконно подпомагане на 10 лица да преминат през територията на страната

Всичко по темата:
Мигрантска криза 546

По искане на Районна прокуратура-Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.В.-немски гражданин, роден в Туркменистан. Той е обвинен за това, че противозаконно подпомогнал 10 сирийски граждани да преминат през територията на страната, с цел да набави за себе си облага. Престъплението е осъществено на 01.12.2021 г. в гр. Бургас. То е квалифицирано по чл.281, ал.2, т.1, пр.1, т.4 и т.5, вр. ал.1 от НК.

Задържаха каналджии с 33 афганистанци до границата със Сърбия

По време на разследването е установено, че М.В., който има говорни и слухови увреждания, е превозвал сирийските граждани с товарен автомобил. Той е бил задържан на бул. „Тодор Александров“ в гр. Бургас.

Определението на Районен съд-Бургас може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в града.

За същото престъпно деяние към наказателна отговорност е привлечен и немския гражданин Б.К., който е участвал в извършването на престъплението, управлявайки автомобил пред превозното средство, в което са били превозвани сирийските граждани, давайки информация дали по пътя има полицейски служители.

Б.К., който има слухови увреждания, е задържан за срок до 72 часа. Предстои спрямо него също да бъде внесено в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 

Всичко по темата:
Мигрантска криза 546
Радина Лазарова
661 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини