Първите медици до горящия автобус на "Струма" няма да забравят ужаса в очите на оцелелите

  • 27 ноември 2021 09:40

  • 1465
  • 0
Първите медици до горящия автобус на "Струма" няма да забравят ужаса в очите на оцелелите
© Булфото (архив)

Д-р Бойко Господинов и медицинската сестра Албена Крумова от Спешна помощ в Перник първи стигат до горящия македонски автобус на АМ „Струма“ и започват да помага.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32981

„Първото, което ми направи впечатление, е как силна пламтеше автобусът. Колкото беше висок той, толкова високи бяха и пламъците. Имаше разлято гориво – част от горивото по асфалта се беше възпламенило. Гореше и самият асфалт“, спомня си д-р Господинов.

Откриха още едно тяло на загинал в македонския автобус на АМ „Струма“, на дете е

Лекарят и сестрата веднага се прехвърлили през мантинелата, за да окажат помощ.

„Към нас се завтекоха няколко души. В линейката по принцип има три места – едно лежащо и две седящи. Най-тежко пострадалият настаних на носилката, още двама – на седящите места, и един – да  седне на пода на линейката“, разказа още медикът.

Линейката е транспортирала пострадалите към „Пирогов“. Медицинската сестра Албена Крумова помни ужаса с в очите на хората, излезли от горящия автобус.

„Момичето беше босо, предполагам, че е 17-годишното момиче, с него най-много контактувахме. Почернели лица и ръце, с рани от изгарянията… по най-бързия начин ги качихме в линейката, за да ги транспортираме“, каза медицинската сестра.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
1465 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини