Незаключен сейф с 11 бона задигнаха от фирма в Габрово

  • 06 юни 2012 14:54

  • 797
  • 0
Незаключен сейф с 11 бона задигнаха от фирма в Габрово
©

Незаключена метална касета с 11 000 лева е открадната от офис на фирма за бързи кредити на ул. “Радецка” в Габрово, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В 3.40 часа вчера в ОДМВР Габрово е получен сигнал от частна охранителна фирма за взлом в охраняван от нея обект. При извършените незабавни заградителни и издирвателни действия за съпричастност към извършеното престъпление са задържани трима мъже – Р.Ч. на 34 години от Велико Търново, многократно осъждан за взломни кражби, И.Р. на 31 години от Габрово, неосъждан и 30-годишният Н.Г., също габровец, регистриран за хулиганство.

В хода на проведените процесуално-следствени действия в покрайнините на града е открита металната касета - обект на кражбата, с част от откраднатата сума. Открити и иззети са веществени доказателства – мобилни телефони, маски и инструменти.

При действията по разследването е установено съучастието на още двама от Велико Търново, които са обявени на общодържавно издирване.

Р.Ч. е задържан за 72 часа, а другите двама – за 24 часа. Към момента продължават процесуално-следствените действия и изясняването на съпричастността на групата към извършването на други случаи на касоразбивания в региона. Случаят се наблюдава от Районна прокуратура - Габрово и е образувано досъдебно производство.

Последвайте канала на

Весела Найденова
797 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини