Трафикант на бежанци край Цалапица опита да бутне подкуп на полицаи

  • 22 ноември 2021 14:09

  • 1174
  • 0
Трафикант на бежанци край Цалапица опита да бутне подкуп на полицаи
© Булфото (архив)

Трафикант на мигранти от Сирия е задържан край Цалапица в деня на балотажа. Днес Окръжна прокуратура - Пловдив, го привлече като обвиняем. Мъжът е на 48 години с инициали  Г. Ц. Той се е опитал да подкупи полицаите с 400 лева. 

Всичко по темата:
Мигрантска криза 521

На 21 ноември 2021 г. на автомагистрала „Тракия“ край с. Цалапица, полицейски служители спрели за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от Г. Ц. Те поискали документите му, при което водачът излязъл от автомобила, за да им ги даде. Поставил документите на багажника на полицейската кола и между тях сложил 400 лева, за да не му бъде извършена проверка.

Служителите на МВР не взели парите и незабавно уведомили дежурния разследващ полицай. Г. Ц. е бил задържан. При извършена проверка в багажното отделение на лекия автомобил „Мерцедес“ са били открити трима чужденци без документи за самоличност. Установено е, че те са граждани на Сирия - двама от тях младежи на 16 г. и момче на 12 г. Пътували в посока към София. Настанени са в миграционен център.

Откриха мигрантски бивак в гората над Ихтиман

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив. Наказанието, предвидено от закона за подкупа, е до 10 г. лишаване от свобода и глоба до 15 000 лева, а за трафика на хора -  затвор от 1 до 6 г. и глоба от 5000 до 20 000 лева

Действията по разследването продължават.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 521
Радина Лазарова
1174 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини