Удар на ОПГ за подпомагане на нелегални мигранти, разкриха схемата им

  • 19 ноември 2021 11:11

  • 854
  • 0
Удар на ОПГ за подпомагане на нелегални мигранти, разкриха схемата им
©

Петима са задържани за участие в организирана престъпна група за подпомагане на нелегални мигранти в страната, съобщиха от МВР.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1541

Операцията на ГДБОП е проведена под ръководството на Специализираната прокуратура. 

Спипаха незаконни афганистанци край Шумен

Петимата мъже са задържани на територията на столицата. Установено е, че те са участници в организирана престъпна група, подпомагала придвижването и пребиваването на нелегално влезли в страната мигранти.

В хода на действията по разследването е изяснено, че за времето от февруари 2021 година до задържането им на 17 ноември те са транспортирали чужди граждани и са ги настанявали в предварително уредени квартири в София.

Мигрантите били превозвани на малки групи от таксиметрови шофьори, участници в групата. Дейността на престъпната група координирал сириец с българско гражданство. При предприетите оперативно - следствени действия на разследващите са открити и иззети таблет, телефони и СИМ карти, използвани за престъпната дейност. Разпитани са голям брой свидетели.

С постановления на наблюдаващия прокурор на трима от обвинените е наложено задържане до 72 часа.  Днес в Специализирания наказателен съд е внесено искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за всеки от тях. На двама от обвинените са взети мерки за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 3000 лева.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
854 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини