Близо 50 нелегални мигранти са задържани днес у нас

  • 07 ноември 2021 20:55

  • 1734
  • 3
Близо 50 нелегални мигранти са задържани днес у нас
© Булфото

Близо 50 незаконно преминаващи през страната ни мигранти бяха задържани в Търговищка и Великотърновска области. 20 от тях са открити в района на Омуртаг, а група от 30 афганистанци беше заловена край Лясковец.

В Спешното отделение на град Омуртаг са преминали общо 20 бежанци за първоначални прегледи. На двама от тях е установен COVID и те са настанени във вътрешното отделение. Останалите са били арестувани, задържани и откарани в Попово и Търговище.

"Девет човека, после още трима. Тествахме ги коронавирус. Двама от тях излязоха положителни и са в болницата, а другите са в РПУ-то в Омуртаг. Стабилно състояние. Добре изглеждаха. Изморени. Имаше 15-годишни до 30-годишни", информира Снежана Апостолова, фелдшер в Спешна помощ – Омуртаг.

А късно снощи друга група от девет мъже е хваната на пътя между Котел и Омуртаг. Така, за денонощие, в района на Омуртаг са установени 20 бежанци, пресекли незаконно българо-турската граница. 11 от тях са малолетни и непълнолетни.

Спипаха още 17 нелегални мигранти край София

От Районното управление в Омуртаг и полицията в Търговище отказаха коментар, но излязоха с прессъобщение. В него се потвърждава информацията на NOVA за заловените две групи бежанци.

А късно тази вечер в района на град Лясковец беше заловен бус с още 30 бежанци. Горнооряховските криминалисти и в момента претърсват горите в района, тъй като очакват да открият още незаконни мигранти, предаде NOVA. 

Последвайте канала на

Novini.bg
1734 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ловджия от мвр

2021.11.08 | 07:57

3
Никакви мигранти няна. Тези са туристи. Обикалят 100 национални обекта. Няма и ковит. Проблема е Хемус. Срутила се е.И там едни купуват гласове. Или чувам гласове. Незнам и аз. И едни журналя ме преследват. И не мое да ходя на лов.
Баш майстора

2021.11.07 | 21:16

1
Че как тъй , нали пратиха армията на границата...? Рашков де го за да ги изцигърта . Брей туй ще е някякква фалшива новина .

2021.11.07 | 21:36

2
под оградата се мушат...

Добави коментар

Водещи новини