Акцията срещу купен вот в Бургаско: Образувани са 16 досъдебни производства

  • 06 ноември 2021 13:18

  • 604
  • 2
Акцията срещу купен вот в Бургаско: Образувани са 16 досъдебни производства
© Булфото

16 досъдебни производства за купуване на гласове за предстоящите избори на 14 ноември са образувани в района на Бургас до този момент.

Между 40 и 100 лева - това е сумата за купен глас по информация на полицията след стотици претърсвания през последните десет дни в Бургаска област.

Проверявани са заложни къщи и фирми за отпускане на микрокредити и опрощаване на част от кредита с цел гласуване за определена политическа партия, търговски обекти, които дават стоки на версия.

Пресякоха контролиран вот в Ардино

Голяма част от гражданите не са получили дърва за огрев, полицията е проверявала и дали доставката на дърва за отопление може да се обвърже с контролиране на предстоящия вот. 

„Установихме вече някои практики по отношение купуването на гласове, това са преди всичко обещания за разплащане или в изборния ден, или преди, или непосредствено след изборния ден, като формата на овъзмездяване на този контролиран вот е най-различна, като започнем от парични средства, минем през хранителни продукти и опрощаване на вноски по кредити“, заяви комисар Калоян Калоянов, директор ОД МВР - Бургас.

В този момент в Бургаско се провежда и друга мащабна акция за проверка на тежкотоварни камиони. На входа на града е направено КПП.

За първи път е образувано досъдебно производство, иззети са електронни записи 400 хиляди за период от 5 години назад. По мащабната операция работят прокуратурата, полицията и ДАНС.

Причината за нея са двете тежки катастрофи с камиони в Айтос в рамките на година, при които загинаха двама възрастни и две деца.

Калина Христова
604 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
С 280 НЕЛЕГАЛНИ МАШИНИ

2021.11.06 | 19:21

2
И С ТОТАЛНО МАНИРУЛИРАН СОФТУЕР! САМО ТАКА ТУРБО МОШЕНИЦИТЕ ОТ "ПП" МОЖЕТЕ ДА ВЛЕЗЕТЕ В ПАРЛАМЕНТА И РАДЕВ ДА ДОСТИГНЕ ДО БАЛОТАЖ!! ИНАЧЕ НИКОЙ НЕ ВИ ИСКА НАГЛИ ИЗМАМНИЦИ!
катана

2021.11.06 | 18:19

1
Рашо Шаров тои купува

Добави коментар

Водещи новини