МВР профилактира 400 души в София област

  • 03 юни 2012 14:56

  • 1474
  • 0
МВР профилактира 400 души в София област
© булфото

Близо 400 души са били профилактирани при специализирана полицейска операция за предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления с наркотици, продажба на акцизни стоки без бандерол, установяване на лица от криминалния континент и обявени за издирване на територията на София област, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В хода й се проверени 119 увеселителни и питейни заведения, 184 моторни превозни средства и са профилактирани близо 400 души. Осем непълнолетни бяха установени в нощни заведения след 22 часа без придружител. На родителите им са съставени протоколи за предупреждение по чл. 182 от НК.
Двама мъже бяха задържани в РУП- Самоков, след като в автомобила им полицаите откриха 40 грама канабис. Около 1.30 часа в с. Радуил за проверка бил спрян лек автомобил „Мазда 6”, управляван от 24- годишния Д.В. от селото. В колата пътували 17-годишно момиче от с. Костенец и Г.М./25г./ от Самоков. В багажника на автомобила служителите на реда се натъкнали на полиетиленова торбичка с около 40 грама суха зелена тревиста маса, реагирала на канабис. Допълнителна справка установила, че Д.В. вече е регистриран за придобиване и притежаване на наркотични вещества на територията на Стара Загора и Бургас. Материалите по случая са докладвани на районната прокуратура в Самоков.

Проверени са 184 моторни превозни средства, за констатирани нарушения служителите на реда са съставили 29 акта за установени административни нарушения и 5 фиша.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1474 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини