Див екшън и гонка в Казанлък

  • 20 октомври 2021 13:53

  • 637
  • 0
Див екшън и гонка в Казанлък
© Булфото (архив)

След преследване и предприети оперативни действия, криминалисти на РУ - Казанлък задържаха неправоспособен водач, управлявал лек автомобил с прекратена регистрация.

Вчера към 15:55 часа, на улица в Казанлък, полицейски екип подал светлинен и звуков сигнал за спиране на водач на лек автомобил "Рено". Мъжът не се подчинил и продължил да шофира, неколкократно нарушавайки правилата за движение и създавайки опасност за останалите участници в движението.

Гонка с "БМВ" завърши със залавяне на група мигранти

Минути по-късно автомобилът бил открит, изоставен в междублоковото пространство в града. След извършена справка униформените констатирали, че превозното средство е с прекратена регистрация по чл. 143, ал. 10 от ЗДвП.

В хода на незабавните полицейски действия е установена самоличността на водача - 27-годишен жител на с. Ръжена, неправоспособен. Той е задържан за срок до 24 часа, тестовете за употреба на алкохол и наркотици са дали отрицателни резултати.

Срещу него е образувано бързо производство по чл. 325, ал. 3 вр. чл. 325, ал. 2 вр. ал. 1 от НК и чл. 345, ал. 2 вр. ал. 1 от НК.
 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
637 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини