Енергийният министър коментира акцията на ДАНС в "Марица Изток 2" и "Мини Марица-изток"

  • 15 октомври 2021 17:27

  • 947
  • 3
Енергийният министър коментира акцията на ДАНС в "Марица Изток 2" и "Мини Марица-изток"
© Булфото (архив)

Държавната агенция "Национална сигурност" влезе на проверка в ТЕЦ "Марица Изток 2" и "Мини Марица-изток".

Всъщност проверките на ДАНС са от седмица, но за тях се разбра едва днес, когато в България пристигна заместник-председателят на ЕК Франс Тимерманс, за да разговаря с правителството за спаведливия преход, част от който минава през затварянето на русниците и тежовете на въглища.

На този етап и двете държавни дружества не могат да кажат какво точно проверяват служителите на ДАНС, защото инспекциите продължават и в този момент.

ДАНС влезе в ТЕЦ „Марица Изток 2“ и „Мини Марица-изток“

От ТЕЦ "Марица Изток 2" коментираха единствено, че оказват съдействие и нямат никакви притеснения.

Проверките в двете държавни фирми коментира и енергийният министър Андрей ЖивковАндрей ЖивковАндрей Живков е роден през 1971 г. в град Ботевград. Завършва средното си образование в 1-во Единно.

"Аз считам, че такива проверки трябва да има постоянно, защото тогава няма да има съмнение за спекулации, каквито витаят често из пространството. Ако всичко мине нормално, органите си вършат нормално работата - няма причина за притеснения", заяви пред БТВ Живков.

Обикновено проверките на ДАНС имат широк спектър на действие, който обхваща както обществените поръчки, така и договорите за доставка на електроенергия.

В момента в ТЕЦ "Марица Изток 2" тече и друга проверка за цената на тока.

Радина Лазарова
947 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
КАКВО НЕ ХАРЕСАХМЕ НА

2021.10.15 | 21:25

3
ГЕРБ И БОРИСОВ??? ГОДИНИ НАРЕД БЪЛГАРИЯ СЕ РАЗВИВАШЕ УСПЕШНО! ЗАПЛАТИТЕ И ПЕНСИИТЕ СЕ УДВОИХА, НАРОДА ЖИВЕЕШЕ СПОКОЙНО И МИСЛЕШЕ ЗА РАЗВИТИЕ. БОРИСОВ БЕШЕ ПРИЕТ РЕДОВНО И НАВСЯКЪДЕ. ЕВРОПЕЙСКИТЕ СРЕДСТВА СЕ ОТПУСКАХА В СРОК И ПОДПОМАГАХА РАЗВИТИЕТО. Ииии....НАБЛИЖАВАТ ИЗБОРИТЕ И РАДЕВ СЕ РАЗВИХРЯ С ПРОТЕСТНИТЕ СИ ПАРТИИ, С ЛЪЖИТЕ И МАНИПУЛАЦИИТЕ СИ, СЕГА И С ПРАВИТЕЛСТВАТА СИ И НОВАТА ПАРТИЯ ПП. НИЕ ИЗБИРАТЕЛИТЕ МУ СЕ ВЪРЗАХМЕ НА ПРОПАГАНДАТА И САМИ СИ ДОКАРАХМЕ БЕЛЯ НА ГЛАВИТЕ!!!

2021.10.15 | 19:07

2
Утре може да обявите Оставка, защото на общонационален протест в София на 19 октомври става страшно. Народа излиза на национален протест и ви омита.

2021.10.15 | 18:16

1
Koга в ,,Булгаргаз"?

Добави коментар

Водещи новини