Пожар горя в изоставено училище в монтанско село

  • 15 октомври 2021 12:18

  • 483
  • 0
Пожар горя в изоставено училище в монтанско село
© Булфото (архив)

Пожар е горял в изоставено училище в село Стубел в област Монтана. Това съобщиха от ОДМВР - Монтана. Сигналът за инцидента е подаден на 13 октомври 2021 г. около 21.30 ч. в ОДЧ на ОДМВР - Монтана. Съобщено е за пожар в сградата на изоставено основно училище в село Стубел, общ. Монтана. На място е изпратен екип на РДПБЗН - Монтана, който потушил пожара.

При извършения оглед в светлата част на денонощието е установено, че в помещение на първия етаж в южното крило на сградата е възникнал пожар от запалени дървени части на чинове и ламперия. В резултат на огъня е обгоряла ламперията по едната стена в помещението, както и дървени части от два чина.

По следите от обгорялата част на стаята огънят не е застрашил други помещения или конструкцията на сградата. В сградата не са открити следи от запалителни течности, не е имало и подаване на електричество. В помещенията са открити множество използвани опаковки от енергийни напитки и пластмасови чашки. Първоначалните данни не сочат към умишлен палеж и пострадали лица. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 331 ал. 1 от НК.

Възрастен мъж изгоря при пожар в дома си във Велинград

Последвайте канала на

Константин Тодоров
483 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини