Жестоки проверки срещу нерегламентиран таксиметров превоз в София

  • 13 октомври 2021 12:03

  • 450
  • 2
Жестоки проверки срещу нерегламентиран таксиметров превоз в София
© МВР

Съвместни действия на ГДНП, ИААА и НАП срещу нерегламентиран таксиметров превоз на пътници в София. 

Действията бяха осъществени вчера на територията на столицата чрез използването на схемата „таен клиент“. В акцията участваха екипи на Икономическа полиция, ГДНП, Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ и Националната агенция за приходите. 

Обект на действията бяха незаконни действия през мобилно приложение, което работи основно в големите градове на страната и предлага широк спектър от транспортни услуги, в това число и таксиметров превоз на пътници.

Проверките бяха реализирани на две локации в столицата – аерогарата и паркинга на голяма търговска верига. В единия случай бе установено, че водачът работи с личния си автомобил, а във втория – със служебен, собственост на частна фирма, двамата шофьори не издават платежни документи за предлаганата услуга, нямат и лиценз за извършването на превоз на пътници срещу заплащане.

Специализирана операция за контрол над камиони и автобуси в Шумен

Те са санкционирани, а превозните средства са спрени от движение, като са свалени номерата и са иззети документите на автомобилите. По случаите са образувани преписки. Предвижда се операции като тази да продължат.

Радина Лазарова
450 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Stamatis

2021.10.13 | 12:54

2
Жестоки мерки за ден, най-много два. След това пак същото!
Rado Rumenov

2021.10.13 | 12:26

1
Predstoyat izbori...

Добави коментар

Водещи новини