Спипаха рецидивист, ограбвал системно бащиния си дом

  • 01 юни 2012 12:03

  • 1142
  • 0
Спипаха рецидивист, ограбвал системно бащиния си дом
© Булфото

Задържан е 23-годишен рецидивист, системно ограбвал бащиния си дом в Годеч, съобщиха от Областната дирекция на МВР-София. В.С. извършил поредния си удар само два месеца, след като излязъл от затвора.

Младият мъж, в чието досие фигурират десетки домови кражби, често посягал и на семейното имущество, след което пласирал незабавно откраднатите вещи. В.С. живеел в дома на родителите си, не работел и предпочитал да си набавя средства по “лесния” начин.

Престъпната си дейност мъжът стартирал още в невръстна детска възраст, скоро станал редовен контингент и на детска педагогическа стая. На 20 март тази година излязъл на свобода, след като излежал 11- месечна ефективна присъда за извършваните от него престъпления. Любопитен факт е, че докато изтърпявал наказанието си при лек режим, работейки в конюшня в самоковско село, рецидивистът задигнал джипа на собственика на конюшнята и избягал. Беглецът обаче бил заловен само след няколко часа в Костинброд и върнат обратно зад решетките.

На 30 май в районното управление в Годеч се получил пореден сигнал за кражба от дома на родителите му. Бащата, който гледа крави в местността “Шилищар”, прибирайки се след продължително отсъствие, забелязал, че от бараката на двора са изчезнали циркуляр, два панелни радиатора и въздушна бутилка за камион. Мъжът не се усъмнил относно автора на кражбата, който междувременно бил избягал от къщи. По-късно било установено, че безделникът побързал да пласира вещите в пункт за вторични суровини. До момента са регистрирани около 15 посегателства на 23-годишния мъж спрямо имущество на родителите му и още множество други от къщи на свои съграждани.

Рецидивистът е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувана преписка. Продължава работата по документиране на цялостната му престъпна дейност.

Последвайте канала на

1142 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини