Акция във Видинско срещу разпространението на канабиса

  • 11 октомври 2021 12:23

  • 214
  • 0
Акция във Видинско срещу разпространението на канабиса
© МВР

Поредна операция на полицията срещу наркопрестъпността в област Видин, съобщиха от МВР.

Действията били предприети в хода на специализирана операция за противодействие на престъпленията, свързани с отглеждането и разпространението на канабис в региона.

В рамките на акцията, в землището на Лагошевци, община Димово, служителите на реда установили двама видинчани – на 38 и на 39 години. При извършеното претърсване в лек автомобил „Шкода Фелиция“, с който мъжете се придвижвали, намерили четири чанти със зелена листна маса и съцветия. Тревата, с общо тегло 39.400 кг, реагирала на канабис при полевия наркотест.

Леха с канабис открита в Шишенци

В района, в близост до реката, криминалистите установили конопени насаждения - 75 стръка, с височина от 250 до 320 см. Растенията били видимо грижливо отглеждани (окопани в основата и привързани към опорни колчета). При полевия наркотест растителната маса е реагирала на канабис.

Двамата видинчани били задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа и приведени в ареста. Случаят е докладван в прокуратурата. Разследването продължава в рамките на образуваното по описа на РУ - Белоградчик досъдебно производство по чл. 354а, ал. 3 от Наказателния кодекс.

Радина Лазарова
214 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини