Мъж опита да избяга с два чувала марихуана

  • 06 октомври 2021 12:37

  • 2132
  • 0
Мъж опита да избяга с два чувала марихуана
© МВР (архив)

Двама мъже са задържани за отглеждане на марихуана, съобщиха от МВР.

В хода на планирана операция за противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества, вчера полицейски служители на РУ-Петрич и от ГПУ-Златарево предприели проверка в къща в с. Зойчене, обитавана от 54-годишен местен жител, както и ниви в близката околност. В земеделските площи те открили разхвърлена за сушене тревиста маса, реагирала положително на марихуана, около 23,230 килограма.

Мъжът е установен на място, в опит да избяга, той изхвърлил два чувала с около 7,05 килограма марихуана. В хода на акцията, в дома му и пространството около него, полицаите намерили още 119 грама марихуана. За случая е уведомена Окръжна прокуратура-Благоевград. Образувано е досъдебно производство.

Отново през вчерашния ден, към 17.30 часа служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-София и колегите им от РУ – Костенец извършили претърсване в имота на 62-годишен мъж - в местността Трите къщи в землището на гр. Момин проход, откъдето иззели 150 растения от рода на конопа, високи към 2 метра, както и незаконно притежавано самоделно огнестрелно оръжие и боеприпаси за него.

Закопчаха младежи при акция срещу наркотиците

Мъжът е задържан за срок до 24 часа, образувано е досъдебно производство по чл.354а от НК. Материалите са  докладвани в РП - Ихтиман.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2132 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини