ГДБОП разби група за пране на пари

  • 31 май 2012 15:15

  • 1915
  • 0
ГДБОП разби група за пране на пари
©

Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група, извършвала незаконна банкова дейност и пране на пари. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Антимафиотите започнали разследване след информация, получена от НАП, БНБ, Агенцията по вписванията – Имотен регистър и “Финансово разузнаване” – ДАНС, за съмнителни банкови операции, предоставяни и получавани заеми в големи размери, покупко-продажби на недвижими имоти – жилища, гаражи и поземлени имоти. При предприетите оперативни действия били установени главните играчи в престъпната схема - Й. К. на 28 години, и С. Р. на 31 години, както и тримата им съучастници: М.К. на 29 години,брат на единия от лидерите – регистриран в полицията за хулигански прояви, Г. Ц. на 33 години и И.С. на 28 години. За документиране и доказване на извършваната от тях престъпна дейност в ГДБОП били образувани две досъдебни производства. Операцията е проведена под ръководството на Специализираната прокуратура.

Днес, в рамките на организираната спецоперация, били претърсени десет адреса на територията на София - три жилища и седем заложни къщи. Открити са записи на заповеди, нотариални актове, банкови документи, бележки с отчети и сметки, мобилни телефони, ключове от банкови касети. Намерени са 30 000 лв. и около 12 кг златни и сребърни изделия с неизяснен произход. Претърсванията на касети в два банкови трезора продължават и в момента.

Й.К., брат му М.К. и С.Р. са задържани с полицейска мярка за срок от 24 часа. Действията по разследването продължават.

Последвайте канала на

1915 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини