Заловената банда за трафик на хора изоставяла мигрантите да нощуват в гората

  • 21 септември 2021 20:46

  • 5454
  • 3
Заловената банда за трафик на хора изоставяла мигрантите да нощуват в гората
© Getty Images

Заловената банда за трафик на хора миналата седмица изоставяла мигрантите да нощуват в горите край столичния квартал „Горубляне” и село Герман. По-късно бежанците били отвеждани на браздата със Сърбия. Това научи NOVA от запознати със схемата, по която действали четиримата обвинени в каналджийство.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27627

Един от двамата задържани афганистанци се казва Юсуф. По данни на разследването той е бил арестуван в Две могили, Русенско. В градчето обаче имат данни за него от преди години.

„Със статут на постоянно пребиваващ чужденец в село Баниска. Той е съпруг на българска гражданка. Лицето за кратко е пребивавало тук”, твърди Мариета Петрова – секретар на Община Две могили.

Оказва се - Юсуф е имал ръководни функции в разбитата група заедно с близка до него жена. Също задържана от съда. Юсуф често сменял адресите си, твърдят разследващи.

Повдигнаха обвинения на четирима от разбитата банда каналджии

Един от задържаните живее в столичен жилищен блок, но съседите разказват, че не са го виждали от няколко дни. Става дума за Апостол Кечев, който живее в столичния квартал "Люлин" на квартира. По данни от делото е работил като таксиметров шофьор.

Адвокатът му твърди, че срещу задържания няма доказателства за трафик на хора.

"Не познава всичките обвиняеми. Познава някои от тях. Но в крайна сметка познанството не говори за нищо лошо. Хората може да се познават помежду си", твърди Мариян Борисов, адвокат на обвиняемия Апостол Кечев

Групата е била в полезрението на службите от 2 години. Основни бежанците били прекарвани през река Марица на българо-гръцката граница. Следващата седмица четиримата задържани ще обжалват ареста си пред апелативния спецсъд.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27627

Повече за Коронавирус

corona
Борислава Борисова
5454 3

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 3

Добави коментар

2021.09.22 | 00:58

1
Чак близо до Сърбия заловени,а как са кацнали в гората?Вече се телепортират през южната граница,няколко дни шетат из страната невидими и ако случайно някой ги забележи и съобщи ги залавят.А защо не работят ксмерите на южната граница и защо не е осветено през нощта по протежение на оградата?

2021.09.22 | 06:43

3
ПИТАЙТЕ КАРАКАЧАНОВ , НАЛИ ВЗЕХА 16 МИЛИОНА ЗА ГРАНИЦАТА БРЕ
Асен

2021.09.22 | 05:11

2
Епа да ги прибереме дома че у гората е студено.. Да ви сера у устата на всички нещастници

Добави коментар

Водещи новини