Наркоудари в Бургас, 11 души са закопчани

  • 21 септември 2021 14:08

  • 431
  • 0
Наркоудари в Бургас, 11 души са закопчани
© ОДМВР-Бургас

В рамките на операцията са задържани 11 лица, образувани са и съответните досъдебни производства. За шофиране след употреба на наркотични вещества са задържани трима водачи на МПС. Иззети са големи количества наркотици -  канабис, марихуана и метамфетамин.

В хода на полицейските действия, на мансарден етаж в къща в Стария Несебър, обитавана от 40-годишен местен жител, полицаите открили общо 22 саксии, засадени с канабисови растения. Иззети са изсушени стръкове от същото растение, разсад и множество растителни торове. Точното количество на намерената канабисова маса е в процес на изясняване. Близо килограм сух канабис е иззет от частен дом на територията на Бургас, стопанисван от 37- годишен бургазлия.

Част от дрогата е намерена в килер в дома, а друга – на специална сушилня в избеното помещение. В апартамент в к-с "Братя Миладинови" в Бургас, обитаван от 22-годишна варненка, разследващите попаднали на множество глави от съцветия, реагирали при полевия наркотест на марихуана с общо тегло около 120 грама. Близо 10 кг марихуана са открити и иззети и от частен дом в Поморие,  обитаван от 33-годишен местен жител, а от имот в несебърското село Паницово, собственост на мъжа  -  други 20 откъснати зелени канабисови стебла с листа и съцветия.

При проверка в приземно помещение в Централната градска част на Бургас, обитавано от криминално проявен бургазлия, са намерени и иззети : стъклена колба; две шишета разредител; найлонови торбички с кристалообразно вещество и канабис; електронна везна и др. Мъжът също е задържан за срок от 24 часа.

Задържани са още петима от Бургас - на възраст от 17 до 43 години, от които са иззети различно по вид наркотични вещества /канабис, съцветия марихуана, метамфетамин и хапчета/.

Установени са трима водачи на моторни превозни средства, шофирали след употреба на наркотични вещества – 28 годишен бургазлия шофирал след употреба на канабис, а негови съграждани – на 25 и 35 години, управлявали колите си под въздействието на амфетамин и метамфетамин.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
431 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини