Контрабандни цигари укрити в мебели са открити на "Капитан Андреево"

  • 15 септември 2021 11:32

  • 902
  • 0
Контрабандни цигари укрити в мебели са открити на "Капитан Андреево"
© Булфото

Митническите служители от ГКПП "Капитан Андреево" откриха контрабандни цигари, скрити под тапицерията на мебели при проверка на товарен автомобил от Турция, съобщиха от Агенция "Митници". Случаят е от 12 септември около 11.00 часа.

При проверка по метода "анализ на риска" на управляван от турски гражданин влекач с полуремарке с турска регистрация камионът е бил насочен за сканиране с рентген, при което в товара са били отбелязани подозрителни зони с висока плътност.

Митничари с удар от голямо количество цигари

При последвалия физически контрол инспекторите установяват, че под тапицериите на дивани, фотьойли и столове са укрити 7190 кутии /143 800 къса/ цигари от няколко марки без акцизен бандерол. Цигарите са били задържани, както и транспортното средство послужило като средство за извършване на нарушението. На шофьора е съставен акт, уточниха от митницата.

От там обобщиха, че при проверки на "Капитан Андреево" през август т. г. митническите служители са задържали рекордните за годината 2 009 300 къса нелегални цигари, което с 527 353 къса повече в сравнение със същия период на миналата година.

Теодора Александрова
902 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини