Акция в Разград, закопчаха дилъри

  • 13 септември 2021 13:21

  • 479
  • 0
Акция в Разград, закопчаха дилъри
© МВР

Трима са задържани за разпространение на наркотични вещества. Оперативните действия са осъществени на 12 септември, съобщиха от МВР.

Към 11.30 часа в землището на село Гецово криминалистите открили тайник с 51,5 грама амфетамин и 14 грама канабис. На място били задържани двама мъже – на 29 и 28 години – вторият с висящо дело за управление на МПС след употреба на наркотични вещества, а по случая – образувано досъдебно производство по чл.354 А, ал.1 от НК.

Наркоудар в София

Последвали претърсвания на три адреса в Разград и Гецово, както и на лек автомобил, собственост на единия от задържаните, откъдето разследващите иззели компютърни конфигурации, електронна везна, 2 500 лв. и други вещи, съотносими към престъпната дейност.

В хода на процесуално-следствените действия, проведени под наблюдението на Окръжна прокуратура-Разград, е установена и 22-годишна жена от Разград, съпричастна към извършеното престъпление. Тя е с криминалистически регистрации и осъждана за шофиране под въздействието на наркотични вещества.

Предстои на тримата задържани да бъдат повдигнати обвинения, а срокът им за задържане да бъде удължен до 72 часа. Работата по разследването и документирането на престъпното деяние продължава.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
479 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини