Клошари обезкостиха бившия хотел на Ванко 1

  • 29 май 2012 12:29

  • 3476
  • 0
Клошари обезкостиха бившия хотел на Ванко 1
©

Бившият хотел на Ванко 1 е буквално обезкостен, заяви пред журналисти в Пловдив шефът на Общинския инспекторат Владо Илиев. Входната врата е разбита, липсва всичкият алкохол, останал от времето на работещия хотел, а помещенията се ползват от клошари.

Проверка на служители на Инспектората е установила също така, че много от вратите и прозорците са изпочупени. Части от двигателя на луксозния джип, който се намира вътре, липсват.

Във връзка с това Илиев е изготвил писма до полицията и кмета Иван Тотев, за да се вземат мерки за охраняване на сградата, тъй като в момента единствено патрули на "Пътна полиция" могат да засекат беззаконията, които се вършат там.

Правителството предостави на областния управител на Пловдив имота, отнет в полза на държавата по реда на Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. Поземленият имот с построена върху него административна сграда се намира на бул. "6-ти септември" №258 в Пловдив. Той е отнет със съдебно решение от Петър Главчев и от "Главчев Груп" ООД.

Съгласно разпоредбите на Закона за НАП, недвижими имоти, отнети в полза на държавата след влязла в сила присъда, могат да се предоставят на бюджетни организации за изпълнение на техните функции от Министерския съвет.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
3476 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини