Задържаха заподозрян за умишлен палеж на "Купола" в Благоевград

  • 06 септември 2021 07:57

  • 5515
  • 3
© Марио Евстатиев

Мъж на 43 години от Дупница е задържан за умишлен палеж на пожара в центъра на Благоевград, който унищожи емблематичната сграда "Купола". 

„Потвърди се информацията, че пожарът е тръгнал от електротаблото, той е резултат от умишлен палеж“, съобщи за БТВ Борислав Ковачки от Районната прокуратура в Благоевград.

Емблематична сграда горя в центъра на Благоевград

„Лице от Дупница, след скандал в заведението, взема бутилка с бензин и я запалва в таблото, след което бяга с личния си автомобил. В продължение на 8 часа лицето беше под национално издирване. Заловен около полунощ на излизане от българската граница на ГКПП „Калотина“ в посока Сърбия“, обясни още Борислав Ковачки.

Снимка: Марио Евстатиев

Мъжът не е криминално проявен, на 43 години е и има постоянно жителство в Англия. „Доколкото знам, охраната е извадила от заведението конфликтни личности в края на вечерта, не съм бил там, но знам, че е имало конфликт и са се заяли с обслужващия персонал“, посочи и собственикът на заведението – Красимир Цуцаков.

Мъжът е разкрит благодарение на записи от камерите на заведението и на общински камери. „На хората, чиято собственост е пострадала при пожара, ще се помогне с еднократна финансова помощ", съобщи кметът на града Илко Стоянов.

Шефът на пожарната в Благоевград с последна информация за пожара в центъра на града

Мъжът ще бъде задържан за 72 часа за внасяне на постоянна мярка задържане под стража.

По думите на Георги Пармаков, директор на пожарната в Благоевград, пожарът е бил изключително голям. „Разпростря се на голяма площ, но обхвана само покрива и не слезе по етажите. По покрива има много кухи неизползваеми пространства, обшити с изолация и дърво, покрити отгоре с ламарина. Наложи се цялата конструкция да се реже и кърти, за да може да се спре огъня. Най-важното е, че няма засегнати жилищни сгради и няма пострадали хора“, заяви Георги Пармаков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5515 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Новини.бг - медиен кенеф

2021.09.06 | 10:21

3
списван от полуграмотен шизофреник, който мре от яд, че мафията няма да е на власт никога повече.

2021.09.06 | 08:54

2
Баси тъпанара, не се прави така бе.
А

2021.09.06 | 08:16

1
ЛУМПЕН ОТ ИТН....ИМА ТАКЪВ ИДИОТ ГО ЗАПАЛИ..., ЗА ДА ОБВИНЯТ БОЙКО..

Добави коментар

Водещи новини