РЗИ - Търговище е извършила 66 проверки за спазването на противоепидемичните мерки

  • 25 август 2021 10:45

  • 379
  • 0
РЗИ - Търговище е извършила 66 проверки за спазването на противоепидемичните мерки
© pixabay

Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Търговище е извършила 66 проверки на територията на областта за спазването на противоепидемичните мерки през периода от 16 до 22 август. Те част от общо 124 проверка по систематичен и насочен здравен контрол на обекти с обществено предназначение и на продукти и стоки със значение за здравето на човека, сред които и заведения за хранене и развлечения и хранителни магазини, информират здравните власти.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

При осъществените 66 проверки в различни обществени обекти по спазване Заповедите на министъра свързани с контрола и спазване на противоепидемичните мерки за констатирани нарушения са съставени 10 акта. Шест на клиенти в закрити обществени места (магазини, бензиностанции) от община Търговище без поставени защитни маски за лице; три на сервитьори в заведения за хранене и развлечения от същата община за обслужване на клиенти без поставени защитни маски за лице; един на обслужващ персонал в кафе-аперитив с нередовна лична здравна документация.

Над 3 300 проверки за спазването на мерките

От Инспекцията допълват, че за периода острите заразни болести, регистрирани на територията на област Търговище са 142 на COVID-19 и един на Варицела. Зеленият коридор" в имунизационния кабинет на РЗИ - Търговище, работи от понеделник до петък, от 13:30 - 15:30 часа, припомнят от институцията.
 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Калина Христова
379 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини