Рекорд: Шофьор счупи дрегера във Варна

  • 24 август 2021 10:15

  • 4323
  • 1
Рекорд: Шофьор счупи дрегера във Варна
© Булфото (архив)

Шофьор във Варна беше задържан с рекордно количество алкохол зад волана. Дрегерът на полицията е отчел 4,68 промила. При проверката 38-годишният водач е бил почти неадекватен, а движейки се по един от основните булеварди едва не е предизвикал катастрофа.

„Забелязахме, че по един от булевардите се движи лек автомобил, който криволичи по пътното платно. Извършвайки десен завой, той отне предимството на няколко други автомобила. Тогава разбрахме, че е под въздействието на алкохол или други вещества”, разказва пред Нова ст. полицай Стилян Стоянов от 3-то РПУ-Варна.

Заловиха пиян шофьор на автобус, малко преди да отпътува с летовници за морето

Служителите на реда добавят, че движенията на шофьора са били некоординирани и е имал силна миризма на алкохол.

„Той не разбираше за какво става въпрос, подпираше се на колата. Всичко приключи добре и без опасност за другите на пътя. Става дума за огромно количество алкохол”, разказват полицаите.

„Количеството е много голямо. Би било субективно да преценим колко точно. Това е най-голямото количество алкохол, което сме констатирали с техническо средство в цялата ми практика”, разказва началникът на „Пътна полиция” – Варна гл. инспектор Петко Камбуров.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
4323 1

Коментари 1

Добави коментар
хахахах

2021.08.24 | 11:32

1
Моряшкото пиене няма равно.

Добави коментар

Водещи новини