Проговори бащата на един от загиналите в пожарите край Петрово горски

  • 05 август 2021 07:48

  • 2297
  • 1
Проговори бащата на един от загиналите в пожарите край Петрово горски
© Булфото (архив)

Тежка остава ситуацията с пожара край санданското село Петрово, където вчера в борбата със стихията загинаха двама горски служители. Около 300 декара продължават да горят, на място са горски служители и такива на пожарната.

Ако има необходимост, на по-късен етап ще се включат доброволци, но те трябва да са добре екипирани и подготвени, съобщиха от Община Сандански.

Ден на траур в Петрич и Кресна в памет на загиналите горски служители

Загиналите вчера служители са опитни, с 5-годишен стаж, обясни пред БНТ директорът на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов.

Според него обаче, те не са имали шанс да се спасят, тъй като пожарът много бързо е преминал от низов във върхов и това е коствало живота им.

Те бягаха, но огънят направо ги застигна и ги прегърна, сподели един от свидетелите на инцидента.

Бащата на единия от загиналите горски служители заяви, че те не са били добре екипирани, но според инж. Дамянов ситуацията е била непредвидима и в случая никакъв план и инструктаж не са могли да предотвратят инцидента с фатален край.

БНТ

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2297 1

Коментари 1

Добави коментар
Това са герои

2021.08.05 | 08:29

1
а не тиквожарникари като банкянската крадлива свиня. Вечна им памет, макар че в България хората, които загиват докато изпълняват дълга си или ги забравят, или стават нарицателни за подигравка, като героят Гюро Михайлов.

Добави коментар

Водещи новини