Оранжерия за марихуана бе открита в Бяла

  • 22 юли 2021 20:06

  • 1257
  • 0
Оранжерия за марихуана бе открита в Бяла
© МВР

При целенасочени действия на служителите от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в ОД на МВР-Русе е разкрита високотехнологична оранжерия за производство на марихуана в Бяла.

Откритите помещения за отглеждане на наркокултурата са оборудвани на изключително добро технологично ниво с осветителна, климатична и поливна системи и други необходими съоръжения.

Унищожиха 108 кг марихуана в Благоеврадско

Криминалистите пристъпили към акцията след получена в ОДМВР-Русе информация за нерегламентирана дейност в изоставен обект в града. Предприето е наблюдение на мястото, данните от сигнала са потвърдени и е изяснено, че става въпрос за постройка с ограничен достъп, като е установен и човек, посещаващ периодично обекта.

Днес полицаите пристъпили към конкретни действия за проверка на изоставената сграда с няколко халета и на споменатия посетител - 42-годишен мъж, който е задържан. В постройката са открити три големи помещения за отглеждане на марихуана. Към момента, ориентировъчният брой на намерените саксии със засадени и пораснали стръкове марихуана е 1700, както и изсушена тревна маса.

По случая е образувано досъдебно производство в ОДМВР-Русе, извършват се процесуално-следствени действия под надзора на окръжната прокуратура – Русе, съобщи на брифинг днес ст. комисар Мирослав Дамянов, директор на областната дирекция.

Според оценката на криминалистите, вътрешността на обекта представлява изключително добре изградена високотехнологична оранжерия, в която се отглежда специален сорт марихуана.

По думите на окръжния прокурор Георги Георгиев, при този случай са установени най-добрите като състав и най-голямо количество такъв вид растения, както и най-добре оборудваната закрита плантация, на която са се натъквали служителите на реда в областта. По всичко личи, че става въпрос за сериозна, дългосрочна инвестиция, допълниха от прокуратурата. Работата по разследването продължава под ръководството и надзора на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура - Русе. Прокурор Георгиев благодари на служителите и ръководството на ОДМВР-Русе за добре свършената работа и изтъкна, че с тези действия е предотвратено достигането до пазара на голямо количество от това високорисково вещество.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1257 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини