Телефонни измамници искат 8 500 лева за лечение на коронавирус

  • 21 юли 2021 17:21

  • 963
  • 1
Телефонни измамници искат 8 500 лева за лечение на коронавирус
© Pixabay

От полицията в Шумен предупреждават гражданите за опити за телефонни измами, свързани със спешно предоставяне на средства за лечение от коронавирус.

От ОД на МВР съобщават още, че в ранния следобед днес, на стационарни телефонни номера в село Иваново, са получени обаждания от непознат мъж, който се представил за д-р Иванов. Той обяснявал на хората, че се обаждал от болница, където лекували от коронавирус техни близки, чието състояние било тежко и имали нужда от скъпоструваща терапия от Америка, на стойност 8 500 лева.

Жителите на населеното място веднага са задали допълнителни въпроси на мъжа и са разбрали, че прави опит да ги измами по телефона.

От ОД на МВР - Шумен напомнят на гражданите, че сценариите за измами могат да бъдат различни, като често в тях се споменават имена, за които се твърди, че са на лекари, полицаи, прокурори, следователи и други длъжностни лица.

От Областната дирекция на полицията призовават - да не се предоставят никакви лични данни на непознати хора по телефона. Ако пък се получи обаждане от непознат, който иска пари по какъвто и да е повод - разговорът веднага да бъде прекратен, а след като се чуе сигнал "свободно" - хората незабавно да се свържат със своите близки, или да подадат сигнал на телефон 112.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
963 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.07.21 | 18:36

1
Върнаха се гастарбайтерите и делиормана пропищя от крадци, ало измамници, нарушителли на обществения ред и всякакви от такъв род.

Добави коментар

Водещи новини