Разбиха и ограбиха църквата в Ямбол

  • 14 юни 2021 13:53

  • 451
  • 0
Разбиха и ограбиха църквата в Ямбол
© Pixabay

Неизвестни извършители са разбили църквата "Свети Николай" в центъра на Ямбол. Откраднати са около 100 лева от продажбата на свещи. След извършения оглед храмът отново е отворен за посещение, предаде БНТ. 

Църквата е ограбена между 19.00 часа снощи и 7.00 часа тази сутрин. Разбит е катинарът на главната порта на храма. Сигналната техника не е сработила, но камерите са запечатали всичко, което се е случило. Полицаи иззеха записите.

Как да опазим домовете си, докато сме на почивка?

Няма установени повредени или откраднати икони.

"Когато дойдох мисля, че 7 без 5, без 10, влезнах и видях вратата леко открехната, значи два-три пръста отворена. Погледнах, шокирах се, защото тази врата винаги е затворена, ние отвътре я отваряме. Погледнах и видях, че желязото към вратата е извадено и разбрах, че вратата е разбита", разказа Мария Нещерова, служител в църквата.

"Едната касата, в която събираме за полилея, е счупена. Оттам са взети няколко монетки, не се знае колко са. Не са повече от 2 - 3 лева предполагам, защото снощи са прибрани всички пари, които са били вътре... Доколкото вече имам информация от полицията, има вече уличен човек по отпечатъците", обясни архимандрит Димитрий.

Novini.bg
451 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини