16 иракчани са задържани в обор на кметицата на село Сеноклас

  • 12 юни 2021 14:34

  • 2004
  • 2
16 иракчани са задържани в обор на кметицата на село Сеноклас
© Булфото

16 мигранти са задържани в маджаровското село Сеноклас (област Хасково). Те са се криели в обора за крави на кметския наместник Елина Евтимова.  В петък двама от тях влезли в селото, за да търсят храна.

Евтимова, цитирана от Булфото, разказа, че неин съсед ѝ се обадил вчера следобед. Той е казал, че видял двамата чужденци в селото и им дал хляб и вода, защото били гладни. Говорели на турски. От разговора станало ясно, че са иракчани и са вървели седем дни пеша, за да стигнат в селото.

"Обадихме се на жандармерията и те дойдоха след около час и ги отведоха. Двамата сами са завели полицаите до групата, която се е скрила от дъжда в нашия обор", сподели Евтимова.

Не е ясно точно кога нелегалните мигранти са пристигнали в Сеноклас.

От разказите им станало ясно, че двама мъже са им помогнали да минат българо-турската граница, след което ги изоставили. Край селото често залавят мигранти, но предимно се крият в гората. Преди месец обаче жена с дете влязла в къщата на възрастна жена и я изплашила, а отвън я чакали други.

Спипаха незаконни мигранти в къща край Хасково

Полицейското присъствие в селото е засилено, заради зачестилите случаи на нелегални мигранти.

Последвайте канала на

2004 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Jenhimua

2021.06.12 | 20:11

2
М­л­­­а­­­д­а­­ ­­­м­­­о­­к­р­а­ ­­­у­­ч­е­­­н­и­­ч­­­к­­­а­­ ­­­ч­­у­­к­­а­ ­ ­­W­ ­­­W­­ ­W­­­ ­­.­ ­­B­ ­­G­­­ ­­­1­ ­­7­­ ­.­­ ­­C­ ­­­L­­ ­U­­­ ­­­B
Горките хорица

2021.06.12 | 19:44

1
Разбиха им държавата, унищожиха им бъдещето, а сега с нашата полиция ще имат вземане-даване, да ги ожали човек.

Добави коментар

Водещи новини