Пилотът на турския екипаж, катастрофирал на рали "Монбат Сливен", е с мозъчен оток

  • 12 юни 2021 13:52

  • 1860
  • 1
Пилотът на турския екипаж, катастрофирал на рали "Монбат Сливен", е с мозъчен оток
© Булфото (архив)

С мозъчен оток и фрактура на гръбначен прешлен е пилотът на турския екипаж, катастрофирал на рали "Монбат Сливен", съобщи каза д-р Хрисант Хрисантов, зам.-директор по медицинските дейности в МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен, предаде БТА.

Според лекарите пострадалият вероятно има и травма на рамото, като се прави скенер. От областната болница са готови да настанят пациента в реанимационното отделение, но, по думите на д-р Хрисантов, от екипа на състезателя имат намерение да го транспортират в Турция. Въпреки сериозната политравма, пилотът е стабилен и контактен.

Навигаторът е без сериозни травми, направени са му изследвания и е освободен.

От пресцентъра на състезанието съобщиха, че 40-ото международно рали "Монбат Сливен" бе спряно днес около 10.15 часа, след като на първия скоростен етап Трапоклово (11.84 км) турският екипаж Угур Сойлу/Арас Динчер (Шкода Фабия Рали 2) са катастрофирали тежко.

Тежка катастрофа спря рали Сливен

Рязко и при много висока скорост автомобилът им се е отклонил вдясно от трасето, влязъл е в канавката, а след това е отскочил над 15 метра.

1860 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Rachelfdtna

2021.06.12 | 17:20

1
М­­л­­а­­­д­а­­­ ­м­­­о­­­к­­­р­­а­ ­у­­­ч­е­н­­­и­­ч­­к­­­а­­­ ­­ч­­­у­­к­­а­­ ­­­ ­­­W­­­ ­­W­­­ ­W­ ­­.­ ­B­­ ­­­G­­ ­1­­­ ­­­7­­­ ­­­.­ ­C­­ ­L­ ­U­­­ ­­­B

Добави коментар

Водещи новини