Опитаха да изкарат зад граница крадени джипове за 77 000 евро

  • 18 май 2012 14:55

  • 5225
  • 0
Опитаха да изкарат зад граница крадени джипове за 77 000 евро
©

Предотвратен е опит два откраднати луксозни автомобила да бъдат изведени от страната през пристанище Бургас, съобщи пресцентърът на МВР.

На ГКПП "Пристанище Бургас" гранични полицаи и митничари отклонили за допълнителна проверка контейнер с два автомобила - "BMW X6" с испанска регистрация и "Range rover" с италианска регистрация. Автомобилите на обща стойност 77 000 евро са произведени през 2010 и 2011 г. Проверката е направена преди контейнерът да се натовари на контейнеровоз за Истанбул. Изпращач и собственик на луксозните коли е пловдивска фирма, а крайната обявена дестинация - Лаос.

Проверката е станала по съмнения на граничните полицаи за истинността на придружаващите документи на роувъра. Със съдействието на служител от австрийската полиция, командирован в България по линия на агенция "Фронтекс", е установено, че те са неистински. Извършената справка в Шенгенската информационна система разкрила, че автомобилът бил обявен за откраднат на 13 април в Швейцария. С неистински документи се оказало и луксозното "BMW". Граничните полицаи открили, че колата била собственост на украински гражданин. Той бил откраднат на 28 юли миналата година от паркинг в Свети Влас. Колата е обявена за издирване от РУП - Несебър.

По случая е уведомена окръжната прокуратура. Образувано е досъдебно производство, а автомобилите са задържани.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5225 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини