Заловиха група за разпространение на наркотици в София

  • 18 май 2012 13:32

  • 2699
  • 0
Заловиха група за разпространение на наркотици в София
© Булфото

Криминалисти на СДВР неутрализираха организирана престъпна група за наркоразпространение, съобщиха от пресцентъра на МВР.

От няколко месеца служители на сектор „Наркотици” в СДВР започнали разследване на престъпната група. Оперативните действия започнали на базата на информация, че дилър с прякор Орльо, който имал апартамент в ж.к. „Младост”, пласирал марихуана и амфетамин в квартала. Криминалистите установили самоличността на дилъра - О.И. на 36 години от село Лозен, стар познайник на полицията и многократно регистриран, както и работещите за него Р.К. на 20 години и Ц.П. на 26 години - криминално проявени. При разплитането на веригата те стигнали и до снабдителя – Б.Н.. с прякор Бонго, живеещ в град Годеч.

Спецакцията по задържането на групата била организирана в следобедните часове на 16 май, когато О.И. имал уговорка да се срещне с Б.Н. и другите двама дилъри. Криминалистите наблюдавали паркинга пред блок в „Младост3”, където живеел дилърът. Минути по-късно от „Фолксваген Голф”- кабрио слязъл Б.Н. с пакет под якето си, влязъл за кратко в кооперацията, след което излязъл и потеглил с автомобила. Служителите на реда спрели голфа на бул. „Цариградско шосе” в района на Орлов мост и го задържали. Последвало и задържането на О.И., който също пътувал в колата си по посока центъра. Р.К. бил заловен пред блока на дилъра в „Младост 3”, а „колегата му” Ц.П. - в заведение до блок 206.

Със съдействието на колегите си от ОДМВР-София столичните криминалисти претърсили къщата на Б.Н. в Годеч. Оказало се, че три от помещенията й били превърнати в оранжерии за отглеждане на марихуана, иззети са над 60 саксии с поникнали до 60 см растения. В една от стаите имало плик с около 60 грама канабис и електронна везна. В двора разследващите попаднали на огромен парник - дължината му достигала 20 метра, широчината - 10 м, а височината - 2 м, оборудван с апаратура, лампи и термометри за грижливото отглеждане на марихуаната. 180 от растенията вече били достигнали 1.70 м, имало и 20 стръка разсад. Огледът продължил и вчера, когато в гориста местност в землището на Годеч, над махала „Найденовци”, била открита нива, засадена с канабис. Оттам са иззети около 140 стръка, стебла и листна маса.

В апартамента на Орльо са открити два лаптопа, старинни монети, записки и устройство тип „Оса”, а при личните обиски на задържаните - мобилни телефони, СИМ-карти и 3500 лева.

След задържането на групата и доклад на материалите в Специализираната прокуратура, са им повдигнати обвинения по чл. 321 и 354А. О.И, Б.Н. и Р.К. остават в ареста за 72 часа. Всички членове на групата са стари познайници на полицията – О.И. е известен за кражба, грабеж и нанасяне на телесна повреда, Б.Н. – за обсебване, изтърпял е и двегодишна присъда в Германия за източване на банкови карти, Р.К. е регистриран за притежание на наркотици, кражба и обсебване, осъждан, Ц.И. също е излежавал присъда за притежание на дрога, уточняват от СДВР.

Последвайте канала на

2699 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини