Проверяват полицаи за контрабанда в Гоце Делчев

  • 18 май 2012 08:34

  • 1542
  • 0
Проверяват полицаи за контрабанда в Гоце Делчев
©

Екип от отдел “Вътрешна сигурност” към МВР - София бе командирован спешно в полицейското управление в Гоце Делчев. Проверката е по сигнал за участие на служители от сектор “Икономическа полиция” в схема за контрабанда на цигари и издаване на фалшиви протоколи, свързани с работата на служители от КАТ, пише Струма.

Предварителната проверка е разпоредена от Окръжна прокуратура и се наблюдава от Окръжна следствена служба. В сектор “Икономическа полиция” на управлението работят трима души, двама от тях вече са разпитани в хода на предварителната проверка. На разпит в отдела са призовани най-дългогодишният служител Николай Петров и колегата му Тома Паскалев, който отскоро работи в икономическия сектор. Предстои разпит на третия от екипа.

За проверката от полицията отказват коментар с мотива, че отдел “Вътрешна сигурност” не е на подчинение на ръководството на ОД на МВР - Благоевград и не са длъжни да докладват какво точно разследват в управлението в Гоце Делчев.

Преди седмица те поискали допуск от дирекцията за работа в ПУ на МВР - Гоце Делчев и започнали с разпитите. Факт е, че служителите на Икономическа полиция са предупредени за пълна конфеденциалност, докато върви проверката.

Контрабанда на цигари върви усилено през Гоце Делчев и опитите на полицаите от Благоевград да пресекат каналите в много от случаите са безуспешни. Според мълвата причината е в изтичане на информация от полицейските среди към контрабандистите. Дали разследваните служители от Икономическа полиция имат нещо общо с контрабандните схеми ще стане ясно до седмица, когато приключи полицейската проверка.

Спецовете от отдел “Вътрешна сигурност” трябва да съобщят резултатите на директора на Областната дирекция на МВР Георги Костов. Ако се окаже, че има престъпление, извършено от негови служители, то той трябва да вземе дисциплинарни мерки.

Последвайте канала на

Novini.bg
1542 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини