Братя Галеви замесени в разстрела на Емил Кюлев

  • 18 май 2012 07:02

  • 7850
  • 4
Братя Галеви замесени в разстрела на Емил Кюлев
©

Има събрани достатъчно доказателство за участието на братя Галеви в растреля на банкера Емил Кюлев и в още няколко съпътстващи убийството екзекуции. 

Един от най-богатите българи беше ликвидиран на 26 ноември 2005г. на светофар на централния столичен булевард "България" след като наемник изстреля 7 куршума в тялото на олигарха. Това е причината и дупнишките феодали да се укриват от правосъдието. Разследването за убийството на Кюлев получи тласък през лятото на 2010г., когато беше заловена бандата за поръчкови убийства "Килърите". Първоначално антимафиотите смятаха, че поръчител на разстрела  на Емил Кюлев е търновският лихвар Георги Вълев, акционер във фалиралата "Тракия банк", която след това беше погълната от Кюлев.

В убийството на Кюлев като помагач участва Георги Петков - Дачи Килъра, засечен заедно с благоевградския гангстер Кирил Цветанов-Буята от видеокамери в района на убийството. Кирил Цветанов изчезна безследно само седмици след кат обе ликвидиран Емил Кюлев и малко след арестите на босовете на СИК братя Маргини. Куро Буята излиза от дома си в Бояна, след като е повикан по телефона и повече никога не се връща. Подновеното разследване е установило със сигурност, че Буята е говорил с Пламен Галев за последно преди да изчезне. Вдовицата на благоевградския гангстер е признала пред криминалистите, че мъжът и отива на среща с Пламен и Геле, които му били партньори в бизнес със заведения. Галеви са имали интерес от убийството на Кюлев заради спор с банкера за обществено поръчки в пътното строителство. Става въпрос за строеж на магистрала "Струма", който е щял да бъде реализиран от фирми в орбитата на Емил Кюлев. След като беше убит, Галеви останаха без конкуренция при обществените поръчки в Дупница, Кюстендил, Перник и региона. Братя Галеви са заподозрени в още няколко убийства, едно от които е на Александър Тасев-Остапа. Тасев бил изключително близък до НДСВ и бе монополист в изкупуването на черешите и износа им за Италия. Той не криел апетитите си да се превърне в монополист и в доставките на Пропан бутан, дизел и нафта в региона.

Последвайте канала на

Novini.bg
7850 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Klient

2013.11.20 | 16:29

4
Тез двамата са сериозни играчи и не случайно ги съдят и преследват, но това не се случва защото съдебната система работи, а защото са настъпили някой по-силен играч или тезата за Кюлев е вярна !!!!

2012.05.18 | 12:44

1
Още едно убийство в графа "разкрити" при ченгетата!Всъщност на мен този стил ми допада. Кой го интересуват подробностите, кой кого убил и кой кого поръчал, щом присъди (дай боже) за такива отрепки, като тези двамата ще има! Решението е добро, на убитите бандюги - мир на праха им. А оцелелите - в затвора за тези убийства, виновни или не! Така всички ще са доволни!
Бля бля

2012.05.18 | 19:53

3
Ако за теб 5 години е добра присъда, за хора, които са начело на престъпна група, за рекети, измами и какви ли още не е. Това ако беше на запад по малко от 20 години нямаше да им дадат. Цяла Дупница трепери от тях и унищожиха цялата икономика на града, и не само а ти ми разправяш че ченгетата са си свършили работата. А факта че когато е бил секретар Тиквата им е ходил на гости, което е общодържавна тайна!
Бля бля

2012.05.18 | 12:46

2
Тия накрая ще се върнат след 4-5 години, като светци и всичко ще е забравено! А Цвъ Цвъ, да не разправя тъпотии, защото това им е най-голямата издънка!

Добави коментар

Водещи новини