Разстреляли 10 българи заради провалени пратки с кокаин

  • 17 май 2012 17:58

  • 16310
  • 3
Разстреляли 10 българи заради провалени пратки с кокаин
©

За 10 българи се предполага, че са разстреляни заради провалени пратки с кокаин от Южна Америка за Европа, съобщи бившият началник на сектор "Наркотици" в ГДБОП Калин Михов.

"Да, имаше такава информация. Доколко е била достоверна, след като извършителите на много от тези убийства не са били открити, вече е втори въпрос. Друг е въпросът, че много от тези, които са били убити на територията на България, или дори на друга територия, са се занимавали освен с това нещо, и с друг вид престъпна дейност", каза Михов, цитиран от БНР.

Той разказва, че участието на родни престъпни групи в трафика на кокаин стига единствено до организацията на транспорта. Дори и тези хора, според него, обаче не живеят у нас, а от години са граждани на западноевропейски държави като Германия и Испания. Имената им не са известни в България и това не са познатите лица с прякори.

Най-често финансирането на цялата операция по преноса на кокаина се организира от колумбийските картели, разказа още Калин Михов Според него участието на българи е най-масово в транспортирането на малки дози от този вид наркотик.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
16310 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
bhrehb54

2012.05.31 | 02:26

3
е и, ние кво? свещ ли да им палим, като се решили да се преквалифицират като боклуци ние тука трябва да ги жалим ли...
Mails

2012.05.19 | 11:45

2
Ами хората на Боко с какво се занимават? Да не пасат овце случайно? Много добре знаете кои организират пренасянето на дрогата, Боко тиквата хваща мулетата на конкурентните партии, а неговите си минават безпрепятствено.
q 7

2012.05.18 | 22:16

1
Ми то нашия щангист... За 10 българи се предполага, че са разстреляни заради провалени пратки с кокаин от Южна Америка за Европа?!...

Добави коментар

Водещи новини