Студент по право ортак с крадци на гориво

  • 16 май 2012 13:02

  • 839
  • 1
Студент по право ортак с крадци на гориво
©

В резултат на проведена полицейска операция ямболските полицаи установиха и задържаха извършителите на повече от 30 кражби на гориво от автомобили, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Ямбол.

Престъпленията са осъществени за времето от 22 април до 8 май, в различни квартали на Ямбол. Автори на престъпните деяния са 23-годишният Г.Н. и 20-годишният Д.З., жители на областния град. Под прикритието на нощта двамата, чрез пробиване на резервоарите на автомобили, източвали наличните горива (дизел и бензин). Обект на техните нападения са различни видове автомобили - товарни, микробуси и леки. Те са се специализирали в пробиването на резервоарите, произведени от пластмаса. Откраднатото гориво пренасяли в туби и продавали по 2 лева литъра. Установен е и купувачът – 27-годишен мъж от Ямбол, който е студент по право.

Мъжете са задържани след осуетяване на подготовката им за поредното покушение над моторно превозно средство в комплекс „Диана”. Иззети са веществени доказателства, уличаващи двамата мъже в извършените престъпления. Впоследствие те са направили пълни самопризнания пред разследващите. Продължават процесуално-следствените действия по случаите за документиране на престъпна дейност на лицата. 23-годишният Г.Н. има две присъди през 2008 г. за взломни кражби и пробация за управление на МПС в срок на лишаване от право да управлява.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
839 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.05.16 | 14:02

1
Student po pravo, normalno e kara si praktikata.

Добави коментар

Водещи новини