Стрелба в Плевен прати момче в болница

07 май 2021 14:44

Стрелба в Плевен прати момче в болница
© Pixabay
963 0

На 7 май 2021 година около 00:05 часа служители от Първо РУ отреагират на сигнал за прострелване на улица в плевенския квартал „Дружба“. Това съобщиха от ОДМВР-Плевен. 

Незабавно на мястото на престъплението е изпратен екип. Извършен е оглед. Изяснено е, че стрелецът се е придвижвал с лек автомобил и след произшествието е напуснал в неизвестна посока.

Няколко побоя и стрелба само за дни във Варна

Установено е, че пострадалият е транспортиран с частен превоз до ЦСМП - Плевен за медицински преглед. Изяснена е самоличността му – 22-годишен от Плевен. Той бил с прострелна рана с вход и изход в трета част на ляво бедро. Настанен е в "Ортопедична клиника" за операция и наблюдение, без опасност за живота.

От проведените бързи мероприятия от служители на Първо РУ - Плевен и ОДМВР - Плевен е установен и задържан в жилището си извършителят на престъплението – 46-годишен от Плевен.

Стрелецът доброволно е предал оръжието - боен пистолет "Ра-63", кал.9 мм, с един патрон 9 мм в цевта и пълнител за същия пистолет с 4 патрони - 9 мм. Оръжието и боеприпасите са законно притежавани от него. Задържан е за срок до 24 часа.  За престъпление по чл.129, ал.1 от НК е сезирана прокуратурата. По случая е образувано досъдебно производство.

Продължава работата за изясняване на обстоятелствата около деянието.

Радина Лазарова
963 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини