Маскиран изблъска продавачка и обра оборота на магазин

  • 20 април 2021 13:21

  • 872
  • 1
Маскиран изблъска продавачка и обра оборота на магазин
© Булфото (архив)

Криминалисти от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР - Плевен и колегите им от Първо РУ-Плевен и РУ-Пордим разкриха извършител на грабеж.

Действията са осъществени под ръководството на Районната прокуратура. Работата по разкриването на случая започнала на 16 април, когато в Първо - РУ 78-годишна жена потърсила помощ в полицията.

Мъж е осъден на три години и шест месеца затвор за грабеж на възрастна жена

Тя обяснила, че към 17.00 часа в обект за продажба на кафе на улица "Тодор Каблешков" нахлул непознат с медицинска маска на лицето, изблъскал я към стената, грабнал дневния оборот /около 120 лева/ и мобилен телефон и избягал. Местопроизшествието незабавно е посетено от полицейски служители.

След извършения оглед по случая е образувано досъдебно производство, а в рамките на предприетите действия е задържан извършителят на посегателството- 25-годишен от село Бръшляница. Инкриминираните вещи и по-голяма част от паричната сума са установени и са на съхранение в полицията.

Извършителят е направил пълни самопризнания. На 17 април е привлечен в качеството на обвиняем и е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
872 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.04.20 | 15:26

1
С тези задължителни маски така ще е вече, свиквайте.

Добави коментар

Водещи новини