Спипаха прозводители на фалшиво уиски и водка в София

  • 14 май 2012 14:25

  • 2143
  • 1
Спипаха прозводители на фалшиво уиски и водка в София
©

Столични антимафиоти пресякоха производството на фалшив алкохол, съобщиха от пресцентъра на МВР. Служителите на ГДБОП в столицата разследвали сигнал, че криминално проявеният В.Г. на 39 години от София се е специализирал в бутилиране на фалшив марков алкохол.

В хода на оперативните действия станало ясно, че мъжът се е занимавал с производството на напитките, което извършвал в дома си. За целта си е осигурил снабдяването с нужните суровини - спирт, есенции, бутилки, етикети на различни марки уиски и водка, неистински акцизни бандероли. Антимафиотите установили, че в контрабандната дейност бил привлечен и Б.Н. на 31 години. Неговата задача била да осигурява клиенти и да реализира вече готовата продукция.

След като антимафиотите стигнали до информация, че на 12 май т.г. двамата ще се срещнат, за да осъществят поредната сделка, била създадена нужната организация за реализиране на спецоперацията. Така в момент на предаването на кашони с бутилирано фалшиво уиски В. Г. и Б. Н. били задържани. Те оказали яростна съпротива, което наложило използването на физическа сила и помощни средства.
При извършените претърсвания на адресите им са намерени и иззети 38 пълни бутилки с фалшиво уиски и водка марки „Jack Daniels”, „Bushmills”, “Jameson”, „Four roses”, ”Grants”, ”J&B”, водка „Руский Стандарт” и „Finlandia”, ракия „Бургас 63”, туби различни литри, които били пълни с жълто-кафява течност, капачки с надпис „Johnnie walker”, „Smirnoff”, 38 дозатора, уплътнители за капачки, 63 стикери с надпис „Finlandia”, около 500 броя неистински акцизни бандероли.

Материалите по случая са докладвани в Софийска градска прокуратура, работата по документирането му продължава.

Последвайте канала на

2143 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
gg

2012.05.14 | 21:07

1
манали

Добави коментар

Водещи новини