Амфетамин, марихуана, бутинака и пинака откриха при пловдивски крими дилъри

  • 13 април 2021 14:47

  • 3193
  • 0
Амфетамин, марихуана, бутинака и пинака откриха при пловдивски крими дилъри
© ОДМВР - Пловдив

Амфетамин, марихуана, бутинака и пинака са намерени в жилища на лица от криминалния контингент. Това съобщиха от ОДМВР-Пловдив. 

Амфетамин с тегло близо 6 грама и електронна везна са открити в дома на 34- годишен пловдивчанин. Проверката е извършена от криминалисти на Трето РУ. В имота на мъжа на бул. "България" е намерена електронна везна със следи от наркотично вещество по нея  и бяла кутийка, в която е съхранявана бучка амфетамин.

Натръшкаха дилъри в Карлово и Стамболийски

В апартамента на друг 36-годишен пловдивчанин, полицейски служители открили марихуана и амфетамин. Криминалисти от Пето РУ предприели проверка в жилището на мъжа в пловдивския квартал "Тракия".

В чекмедже на бюро проверяващите открили различни видове опаковки и малки съдове с наркотични вещества. Иззети са пликче с глави марихуана, стъклено бурканче с твърди бели бучки и синьо на цвят топче, съдържащо глава суха листна маса. Лабораторната експертиза на откритите вещества сочи, че те са близо 3 грама марихуана и повече от грам и половина амфетамин.

При обход на кв. Столипиново служители на управлението спрели за проверка на улица "Герлово" 41-годишен мъж, който добре познавали, тъй като фигурира в списъка с лица от криминалния контингент. Само преди месец мъжа бил освободен от затвора, където излежавал присъда за кражба.

При проверката е открито пликче с бутинака и цигара, смес от тютюн и пинака. Общото количество на откритата синтетична дрога е малко под 1 грам. По случаите са започнати бързи производства, а установените в момента на притежание на наркотични вещества лица, са задържани в арестните помещения.

Радина Лазарова
3193 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини