Разследван при акция "Железарите" пункт за скрап продължава да работи

  • 14 май 2012 10:01

  • 1057
  • 0
Разследван при акция "Железарите" пункт за скрап продължава да работи
©

Пункт за скрап на територията на гробищния парк в Перник продължава да работи, въпреки че е запечатан от РДНСК, съобщи директорът на ОДМВР комисар Валентин Димитров. Мярката била наложена, защото собственикът на площадката за старо желязо Руслан Александров имал разрешително за изработване на паметници, а не за изкупуване на метали.

Александров обжалвал забраната пред съда. На първа инстанция магистратите се произнесли в полза на строителния контрол. Тогава предприемчивият собственик отнесъл съдебното решение до по-висшестояща инстанция и продължил бизнеса си. Пунктът му продължил да работи и след влезлите в сила промени в закона и задължителната пререгистрация на площадките за вторични суровини, за които той не подал документи, твърдят от полицията, предаде БТА. След сигнал от общински служител, органите на реда направили проверка. Започнато е досъдебно производство, съобщи комисар Димитров.

Пунктът на Руслан Александров беше сред разследваните при полицейската операция "Железарите". По време на спецакцията тогава бяха разконспирирани четири местни фирми, които в продължение на година и половина прибрали в джоба си над 1.5 млн. лева за сметка на държавата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1057 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини