Лаборатория за наркотици откриха в планинското село Говежда в Монтанско

07 април 2021 12:56

Лаборатория за наркотици откриха в планинското село Говежда в Монтанско
© Pixabay
675 2

Модерна оранжерия за отглеждане на канабис и отлично оборудвана лаборатория за производство на наркотици от него бе открита в някогашен свинарник в планинското село Говежда в област Монтана, съобщиха на брифинг днес окръжният прокурор на Монтана Росен Петков и директорът на Областната дирекция на МВР в Монтана старши комисар Пламен Томов.

Оранжерията и лабораторията се помещавали в две съседни сгради с обща площ около 300 квадратни метра, намиращи се в покрайнините на селото и обрасли с гъста растителност. При обиск в тях полицията открила 600 големи растения канабис, 340 средни растения и около 1300 малки растения - разсад на канабис, както и 18,5 килограма суха тревна маса. Намерени са също машина за опаковане на цигари от канабис и кантар. Макар и да изглеждали невзрачно отвън, отвътре помещенията били оборудвани с модерни климатични инсталации и инсталации за поддържане влажността на въздуха.

Намериха наркотици в затвора в Бойчиновци

При обиска в оранжерията и лабораторията вчера нямало никой и все още не е уточнено кой е собственик и кой е ползвател на тези сгради. Разследването в момента е съсредоточено върху това. Ще бъде направена и оценка за стойността на иззетия наркотик и на оборудването в оранжерията и лабораторията, обяви, окръжният прокурор Росен Петков. Той съобщи, че е заведено досъдебно производство по член 354 от НК за отглеждане, държане и разпространение на наркотични вещества.

Разкритата нарколаборатория в село Говежда е третата в регион Монтана за последните два месеца. Преди това такива бяха намерени в град Бойчиновци и в село Киселево, община Брусарци. По двата случая има установени организатори на наркопроизводството и в момента те са с наложени от съда мерки за неотклонение парични гаранции, обяви прокурор Петков.
 

Novini.bg
675 2

Свързани новини

Коментари (2)

Добави коментар
Gretchena21

2021.04.10 | 03:52

86672
­В­и­­­ж­т­е­ ­­­м­­­о­я­­­т­­а­ ­­т­и­й­н­ ­­п­­­у­т­к­­а­­ ­-­­ ­W­­W­­­W­­.­­­B­­G­1­­7­­­.­C­­L­U­­­B­­­
Митьо

2021.04.07 | 18:29

80477
Спрете са бе боклуци. Нема да остане откъде човек 1 ганджа да си купи. Ашколсун, браво ,горди ли сте ? Хората по света я разрешават вие най-усърдно я изкоренявате.

Добави коментар

Водещи новини