Дядо излъга телефонни измамници

  • 13 май 2012 15:25

  • 3536
  • 1
Дядо излъга телефонни измамници
©

След проведени заградителни мероприятия и кратко преследване служители на РУП - П. Тръмбеш, задържаха двама мъже, заподозрени в извършването на телефонна измама.

Вчера около 8.00 часа непознат позвънил на домашния телефон на 74-годишен мъж от с. Обединение. Той се представил за неговия приятел Минчо от Силистра. Разказал му накратко, че му трябват пари - 4000 лв., за да си освободи колетна пратка с лекарства, закупени от Франция. По думите на мъжа колетът се намирал в пощата в гр. Левски. Мнимият Минчо обяснил, че ще върне парите с 2000 лева в повече. "Жертвата" отговорил, че не разполага с такава голяма сума, но може да му услужи с 450 лева. Двамата "стари приятели" си уговорили среща на последната автобусна спирка в с. Обединение, в посока с. Долна Липница. Около 16.00 часа възрастният човек предал 450 лева на непознат мъж, на видима възраст около 21-22 години. Час по-късно дядото споделил случката с внука си. Младият мъж веднага се усъмнил и подал сигнал в полицията. След това придружил дядо си в управлението, за да даде показания. Със себе си взели и домашния телефон. По време на разпита измамниците позвънили на телефона и дядото им съобщил, че е успял да събере още пари. Те отново си уговорили среща, като този път парите трябвало да бъдат предадени в близост до стопанския двор на селото. Полицейските служители веднага предприели заградителни мероприятия в района и около 21.00 часа засекли лек автомобил "Опел Астра". При отправено полицейско разпореждане към водача на автомобила, същият предприел бягство, с цел осуетяване на проверката. Блъснал с предната част на колата и влачил около 40 метра по пътното платно единия от полицейските служител. Последвало преследване, при което били задържани М. Я. (38 г.) от с. Градище, с криминална регистрация за неправоспособност и И. Н. (26 г.) от Павликени, криминално проявен и осъждан за ползване на документ с невярно съдържание и нанасяне на средна телесна повреда.

Двамата са задържани за 24 часа. Срещу тях е започнато бързо производство за нанасяне на лека телесна повреда на длъжностно лице. Работата по изясняване на случая продължава.

Последвайте канала на

БТА
3536 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.05.15 | 00:00

1
Блъснал с предната част на колата и влачил около 40 метра по пътното платно единия от полицаите.Срещу тях е започнато бързо производство за нанасяне на лека телесна повреда на длъжностно лице. Ще ви дам един пример който гледах по тв.В америка някакъв престъпник се отскубва от агенти на ФБР и тръгва да бяга,гонят го с куче той скача в една река кучето скача след него и го настига оня се обърна да бутне кучето при което кучето за момент потъна.Заловиха го и в това предаване казаха че престъпника е осъден на 7 години затвор за опит за убийство на федерален агент,каквото се води кучето.

Добави коментар

Водещи новини